Toimitusjohtaja Jukka Poutanen:

(Julkistettu tilinpäätöstiedotteen yhteydessä 22.2.2023)

jukka poutanen

Vuonna 2022 Reka Industrial konsernin liikevaihto, yli 200 miljoonaa euroa, on yhtiön historian suurin.

Reka Industrial osti Reka Kumin vuonna 2020, jolloin Reka Kumin liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa. Nyt kumitoimialan liikevaihto ylitti 30 miljoonaa ja markkinanäkymät luovat hyvät edellytykset seuraavan liikevaihtoluokan saavuttamiseen. Sekä Reka Kumi että Reka Kaapeli tekivät historiansa suurimman liikevaihdon. Kysyntätilanne on molemmilla toimialoilla hyvä.

Konsernin käyttökate 15 miljoonaa euroa on osoitus onnistumisista vaikeissa olosuhteissa. Voimakkaasti nousseet hankintahinnat, maailmanlaajuinen materiaalipula ja logistiikkahaasteet ovat vaatineet paljon ponnisteluja toimitusten varmistamiseksi. Kohonneiden kustannusten siirrossa asiakashintoihin on edelleen selkeä viive molemmilla toimialoilla.

Toimituskyky Suomen tehtaillamme oli koko vuoden pääosin hyvä.  Kumitoimialan Puolan letkutuotannon toimituskyky oli ylitöistä ja vuokratyövoimasta huolimatta suurimman osan vuotta haasteellinen. Panokset tuotantokapasiteetin nostoon ja tuotantoprosessin tehostamiseen näkyivät vuoden lopussa ja toimituskyky saatiin hyvälle tasolle.


Lue tilinpäätöstiedote kokonaisuudessaan täältä: Reka Industrial Oyj: Kannattavan kasvun ja muutosten vuosi