Toimitusjohtaja Jukka Poutanen:

(Julkistettu tilinpäätöstiedotteen yhteydessä 27.2.2020)

Liikevaihto laski edellisvuodesta. Kotimaassa myynti laski, eikä suunnitellusti kasvanut vienti pystynyt kompensoimaan kotimaan notkahdusta. Teimme suunnitelman kehittää ja kasvattaa merkittävästi sekä kotimaan että viennin myyntiorganisaatiota. Osa toimenpiteistä saatiin toteutettua vuoden 2019 loppuun mennessä ja loput toimenpiteistä ovat työn alla.

Konserni järjesteli kaapeliliiketoiminnan tuotantokiinteistöjen omistushallintaa Keuruulla ja Riihimäellä. Pidemmällä aikajänteellä on houkuttelevampaa ostaa osa omaisuuseristä omaan taseeseen kuin käsitellä niitä IFRS 16 -standardin mukaisesti. Kiinteistöihin liittyvät hankinnat on rahoitettu pitkäaikaisella rahoituksella.

Loppuvuodesta liikkeeseen laskettua 10 miljoonan euron suuruista "Green bond" - joukkovelkakirjalainaa tullaan käyttämään Green Bond Framework -dokumentin kelpoisuuden täyttävien hankkeiden rahoittamiseen. Nämä hankkeet liittyvät kaapelitoimialan tuotevalikoimaan ja tuotantolaitosten sekä prosessien ympäristöystävällisen toimintakyvyn parantamiseen.

Lue tilinpäätöstiedote tästä.